Waste Nothing

Omdat ons voedsel met elkaar in verbinding staat

Waste Nothing is een initiatief van Klaas en Henk. Die samen willen laten zien dat je van reststromen hele mooie en lekkere producten kunt maken.

Klaas zorgt samen met zijn koeien voor behoud van natuurgebied Weerribben-Wieden. Ze houden het gras kort en stimuleren de biodiversiteit, waaronder de boerenlandvogels. Er komt een dag dat de koeien van Klaas geen melk meer geven. Zonde om daar niets mee te doen vond Henk. En zo ontstond het idee voor een samenwerking. Van een melkkoe kun je geen mals biefstukje meer halen, maar voor vleeswaren en worsten is het perfect. Zo upgraden we restproducten naar hoogwaardige proteïnen. Nutritious & Delicious!

Klaas

Dit is Klaas, biologisch melkveehouder in het natuurgebied Weerribben-Wieden in Overijssel. Samen met zijn koeien zorgt hij ervoor dat het gras in het natuurgebied niet overwoekerd. Maar Klaas heeft naast zijn koeien ook nog een andere liefde: de boerenlandvogels. Die zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van boeren met een missie, zoals Klaas. Door veilige broedplekken te creëren en zoveel mogelijk insecten naar zijn bedrijf toe te trekken is Klaas in trek bij de vogels.

Henk

Henk maakte al in 1981 de keuze om biologisch slager te worden. In zijn worstenmakerij in het Gelderse Hedel heeft hij samen met zijn team het oude ambacht weer in ere hersteld. Henk’s motto is dat hij worsten wil maken zonder hulpstoffen die er van oorsprong niet in thuis horen. Met de juiste kruiden en specerijen, het lekker ouderwetse droogzouten, roken boven beukenhout en wekenlange rijping zorgt hij voor de allerbeste smaak. Goede smaak heeft geen haast.