Biologisch én glutenvrij

Ons vlees komt van dieren die op een gezonde manier leven en eten. Dit alles komt de kwaliteit van het vlees ten goede, zo ook de garanties 100% biologisch en glutenvrij.

Biologisch is beschermd

Wie voor biologisch kiest, kiest voor smaak. En voor puur en eerlijk. Het is daarom belangrijk dat de term ‘biologisch’ niet zomaar door iedereen of ieder product gevoerd kan worden. Het is een wettelijk beschermde term, die je alleen verdiend als je aan strenge eisen voldoet. De zorg en aandacht rondom biologisch vlees wordt wettelijk gegarandeerd door het EKO-keurmerk.

Het vlees van St. Hendrick voldoet aan de eisen van de onafhankelijke stichting SKAL en mag dan ook het EKO-keurmerk dragen. SKAL controleert de gang van zaken op de boerderij en het hele proces tot de vleeswaren bij de klant zijn. Alleen als alle strenge regels worden nageleefd mag het vlees de wettelijk beschermde term ‘biologisch’ voeren. Zodat je als klant er zeker van bent dat je ook daadwerkelijk eerlijk eten koopt.

Smaakvol en glutenvrij!

Een groeiend aantal mensen in Nederland heeft te kampen met een glutenallergie, oftewel Coeliakie. Dit zijn mensen die levenslang een glutenvrij dieet moeten volgen. St. Hendrik biedt biologische vleeswaren die gegarandeerd glutenvrij zijn. Onze biologische delicatessen waren altijd al glutenvrij, maar we zijn trots dat we ook officieel het Glutenvrij-logo mogen dragen van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

St. Hendrick levert een breed assortiment aan glutenvrije biologische vleeswaren, gesneden beleg en vleesproducten. Ons vlees komt van dieren die op een gezonde manier leven en eten. Dit alles komt de kwaliteit van het vlees ten goede. Het heeft een betere structuur, bevat minder water en is voedzamer. Dat zie je, ruik je en proef je!