Vers varkensvlees

Het biologische varkensvlees van St. Hendrick komt van Nederlandse varkensboeren met hart voor hun dieren. Ze komen onder andere uit Kamerik, IJsselstein, Leusden en Barneveld. De varkens hebben een goed leven, wat resulteert in gezonde dieren met mooi vlees. Het biologische varkensvlees is smaakvol en mals. Precies zoals u het wilt hebben.

De zeugen, biggen en vleesvarkens van de varkensboeren van St. Hendrick hebben de beschikking over voldoende ruimte om te leven, ze krijgen stro om nesten te bouwen voor de nacht, maar hebben ook de mogelijkheid om in de buitenlucht rond te lopen. Ze hebben dus bewegingsruimte en de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen.

De dieren krijgen naast vers gras in de zomer en kuilgras in de winter, biologisch mengvoer. Alles om ze een goed leven bezorgen. En dat begint al bij hun geboorte. De biggen van de biologische boeren blijven namelijk aanzienlijk langer bij het moedervarken, zodat ze langer moedermelk drinken en ze sterker en vitaler zijn als ze op eigen benen verder moeten.

Theo de Bruin (biologisch varkenshouder): “Op biologische wijze varkens houden is arbeidsintensiever maar het feit dat ze onder andere meer ruimte hebben en heerlijk in het stro vertoeven is toch een fantastisch gezicht en geeft veel voldoening.”