Haal een stukje smaak in huis

Nieuw in het assortiment van St. Hendrick: Heerlijke droge worsten in vijf verschillende smaken van Hollandse bodem, gemaakt van 100% eerlijk biologisch vlees. Bereid met onze eigen unieke biologische kruidenmixen.

Wij geloven dat een product tijd nodig heeft om een goede smaak te krijgen. Het productie proces van de droge worst is dan ook heel specialistisch. De unieke kruiden worden afgewogen en er vind een selectie plaats van het vlees. Het vlees en de biologische kruiden gaan samen in een mengkuip en daar komt het ‘worstdeeg’ uit, wat in een natuurdarm wordt gestopt.

Daarna gaan de worsten een fermentatie cel in, om ervoor te zorgen dat de bacteriën hun werk goed kunnen doen. Om de gewenste smaak en aroma te vormen worden de droge worsten tot slot vier weken gerijpt in speciale rijpingskamers. In de rijpingskamers kunnen we het klimaat nauwkeurig reguleren, de juiste vochtigheid, temperatuur en lucht beweging. De droge worsten worden daarna gevacumeerd, zodat de smaak behouden blijft.

De droge worst is er in vijf heerlijke smaken:

Naturel smaak: Dit worstje is voor iedereen die gewoon wil genieten van een heerlijke droge worst. Wil je iets op tafel zetten tijdens de borrel, waarbij je het voor iedereen goed doet? De naturel worst is heerlijk.

Venkel smaak: In deze worst zijn stukjes venkel verwerkt. Dit geeft een heerlijke anijsachtige smaak aan de worst. Een echte aanrader.

Knoflook smaak:De meest bekende worstsmaak. Combineer deze droge worst met een heerlijk glas witte wijn en waan je in gedachte terug op je vakantie in Italië. Maar dan met droge worst van Nederlandse bodem.

Paprika:Als je van pittig houdt is de paprika worst echt wat voor jou. Een heerlijk worstje voor bij de borrel!

Komijn smaak: Droge worst met komijn erin verwerkt. Iets bitter, aromatisch, vol, nootachtig en met in de verte een vleugje anijs. Een bijzonder smaakpalet.